Bajka u medijima

VARAŽDINSKE VIJESTI, 01.lipnja 2015: 14. OLIMPIJSKI FESTIVAL VRTIĆA VARAŽDINSKE ŽUPANIJE

14. Olimpijski festival dječjih vrtića Varaždinske županije održao se 01.06.2015 godine, na Gradskom stadionu Sloboda a organizirao ga je Savez sportova Varaždinske županije u suradnji sa Zajednicom sportskih udruga grada Varaždina. Djeca iz dječjeg vrtića Bajka ponovno su odnijela pobjedu na Olimpijskom festivalu Varaždinske županije.

http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-14-olimpijski-festival-vrtica-varazdinske-zupanije-2015.html

VARAŽDINSKE VIJESTI, 27. svibnja 2015: ZAVRŠNICA OLIMPIJSKOG FESTIVALA VRTIĆA VARAŽDINA

Na stadionu Sloboda održana je završnica „14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina“ u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina, na kojoj su sudjelovali mališani iz 16 dječjih vrtića s područja Grada. Ukupni pobjednici 14. Olimpijskog festivala dječjih vrtića Grada Varaždina su mališani grupe „Lavići“ iz vrtića „Bajka“, drugoplasirani su mališani vrtića „Čira-Čara“, a na trećem mjestu mališani vrtića „Koprivnička“

http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-zavrsnica-olimpijskog-festivala-djecjih-vrtica-grada-varazdina-2015.html

VARAŽDINSKI.HR, 27. svibnja 2015, BAJKA OPET NAJBOLJA NA VARAŽDINSKOJ OLIMPIJADI DJEČJIH VRTIĆA

Velikom završnicom u nogometu i atletici danas je na stadionu Sloboda zaključen “14. Olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina” u organizaciji Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina. Nastupilo je 500-tinjak mališana iz 16 dječjih vrtića s područja grada, uz pomoć svojih “teta”, kojih je bilo čak oko 120.
Ukupni pobjednici “Olimpijade” su mališani grupe „Lavići“ iz vrtića „Bajka“, drugoplasirani su mališani vrtića „Čira-Čara“, a na trećem mjestu mališani vrtića „Koprivnička“.

http://www.varazdinski.hr/drustvo/bajka-opet-najbolja-varazdinskoj-olimpijadi-djecjih-vrtica

EVARAŽDIN, 5.svibnja 2015, RODITELJI I MALIŠANI DJEČJEG VRTIĆA BAJKA DONIRALI IGRAČKE KLAIĆEVOJ BOLNICI U ZAGREBU

Roditelji i djeca dječjeg vrtića Bajka ponovno su pokazali veliko srce i puna dva tjedna vrijedno sakupljali igračke za dječju bolnicu u Zagrebu. Donirane igračke sretno su stigle u ruke mališana u Klaićevoj bolnici koji su s oduševljenjem i smiješkom odmah krenuli na posao i raspakirali 10 velikih paketa raznoraznih igračaka.

http://www.evarazdin.hr/index.php/obitelj-i-dom/djecji-kutak/item/7246-roditelji-i-malisani-djecjeg-vrtica-bajka-donirali-igracke-klaicevoj-bolnici-u-zagrebu

VARAŽDINSKE VIJESTI, 5. svibnja 2015, SAKUPLJALI IGRAČKE ZA DJEČJU BOLNICU U ZAGREBU

http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/sakupljali-igracke-za-djecju-bolnicu-u-zagrebu-2015.html

EVARAZDIN, 01. svibnja 2015, MALIŠANI DJEČJEG VRTIĆA BAJKA PLESNIM PARTYEM ZA RODITELJE OBILJEŽILI SVJETSKI DAN PLESA

Povodom Svjetskog dana plesa u dječjem vrtiću “Bajka”, u srijedu, 29. travnja održan je “Plesni Party” na kojem su sudjelovala djeca iz svih skupina zajedno sa svojim odgojiteljima i roditeljima koji su bili u mogućnosti pridružiti im se.

http://www.evarazdin.hr/index.php/obitelj-i-dom/djecji-kutak/item/7170-malisani-djecjeg-vrtica-bajka-plesnim-partyjem-za-roditelje-obiljezili-svjetski-dan-plesa

VARAŽDINSKE VIJESTI, 28.travnja 2015, I PREDŠKOLARCI IZ DJEČJEG VRTIĆA BAJKA U ZELENOJ ČISTKI

Zelenu čistku obilježili su i najmlađi, predškolarci iz dječjeg vrtića Bajka koji su zajedno sa roditeljima i odgojiteljicama očistili dio Dravske šume te tako doprinijeli boljoj i zelenijoj budućnosti našeg varaždinskog okoliša.

http://www.evarazdin.hr/index.php/obitelj-i-dom/djecji-kutak/item/7064-i-predskolarci-iz-djecjeg-vrtica-bajka-u-zelenoj-cistki

VARAŽDINSKE VIJESTI, 17. ožujka 2015: SVJETSKI DAN KNJIGE U DJEČJEM VRTIĆU BAJKA

Knjige su za svakog čovjeka, a posebno za djecu, ne samo izvor znanja nego i zabave, nadahnuća, prostor zanimljivih i čudesnih iskustava, prozor u svijet, put u nepoznato. U povodu svjetskog dana knjige koji se obilježava 02.03., u Dječjem vrtiću Bajka proveli su akciju prikupljanja slikovnica za odjel pedijatrije u varaždinskoj bolnici, želeći tako podržati akciju koja se provodila diljem cijele Hrvatske u okviru kampanje za poticanje glasnog čitanja djeci rane dobi pod nazivom „Čitaj mi“.

http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/svjetski-dan- knjige-u-djecjem-vrticu-bajka-2015.html

VARAŽDINSKE VIJESTI, 31. listopada 2014, SVJESTKI DAN ŠTEDNJE OBILJEŽEN DRUŽENJEM S NAJMLAĐIMA

Vaba d.d. banka Varaždin i ove godine Svjetski dan štednje već je tradicionalno proslavila u društvu najmlađih, ove godine s djecom iz varaždinskih dječjih vrtića Palčić, Aleja i Bajka.Bio je ovo tako za neke prvi susret s bankom i njenim djelatnicima, za neke prilika da dobiju odgovore na pitanja koja su do sad stajala pod upitnikom, a za sve ugodno druženje uz, za ovu priliku, specijalno osmišljene čokoladne novčiće, slatkiše i balone.

http://varazdinske-vijesti.hr/aktualnosti/svjetski-dan-stednje-obiljezen-druzenjem-s-najmladima.html

VTV, 20. svibnja 2014: DJEČJA OLIMPIJADA, VARAŽDIN
Trčanje, bacanje loptice, skok u dalj i nezaobilazni nogomet, dobro su poznate discipline Olimpijskog festivala dječjeg vrtića koji je ove godine održan po 13. puta. Brže, više, jače, moto je kojim su se vodili i ovi najmlađi sportaši. A nakon što je zabava na sportskim borilištima završila trebalo je proglasiti pobjednika, a to su i ovog puta kao i brojnih ranijih godina  mališani iz dječjeg vrtića Bajka iz ekipe Kikići.
http://www.vtv.hr/zabava/45-ovan/5697-djeja-olimpijada-varadin.html

Varaždinske vijesti, 10. travnja 2014: UČENICI COO TOMISLAV ŠPOLJAR POSJETILI DV BAJKU
Suradnja sa Centrom Tomislav Špoljar nastala je kroz projekt dječjeg vrtića Bajka pod nazivom “Učimo i poštujmo različitosti” kroz koji se predškolsku djecu usmjerava na međusobno poštovanje i uvažavanje različitosti te se tako razvija vještina tolerancije prema različitoj djeci a ne samo “sebi sličnoj“.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-ucenici-coo-tomislav-spoljar-posjetili-dv-bajku.html

Varaždinske vijesti, 07. travnja 2014: MALIŠANI DJEČJEG VRTIĆA BAJKA U RECIKLAŽNOM DVORIŠTU
Djeci iz dječjeg vrtića Bajka, pružena je mogućnost posjeta reciklažnom dvorištu tvrtke Univerzal d.o.o. Djeca su imala priliku vidjeti najnoviju tehnologiju i načine zbrinjavanja otpada uz naglasak na zaštitu okoliša prilikom istog.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-dv-bajka-u-reciklaznom-dvoristu.html

Varaždinske vijesti, 28.veljače 2014: EKO AKCIJA – ZAMJENIMO PLASTIKU PLATNOM
U dječjem vrtiću Bajka uspješno je provedena eko akcija zamjene PVC vrećica za eko platnene vrećice. Akcija je inicirana od strane djece kako bi se odraslima ukazalo na štetan utjecaj plastičnih vrećica na okoliš.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-eko-akcija-%E2%80%93-zamjenimo-plastiku-platnom.html

Varaždinske vijesti, 21. veljače 2014: MALIŠANI DV BAJKA S RONIOCIMA
Djeca dječjeg vrtića Bajka ponovno su dobila priliku isprobati nešto novo i okušati se u njima posebice zanimljivom i atraktivnom sportu-ronjenju.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-malisani-dv-bajka-s-roniocima.html

Varaždinske vijesti ,05. veljače.2014: PROJEKT PODIZANJA SVIJESTI O ZAGAĐENJU KORITA I OKOLIŠA DRAVE
Dječji vrtić Bajka prijavio se na eko natječaj ”Zajedno za naše čisto plavo more” pokrenut u suradnji tvrtki Henkel i Konzum. Kako su djeca DV Bajka stanovnici kopnenog dijela Hrvatske, inicirali su projekt podizanja svijesti o zagađenju korita i okoliša Drave pod nazivom “Zajedno za našu čistu, zelenu Dravu”.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-eko-projekt-dv-bajka.html

Varaždinske vijesti, 05. prosinca 2014: SLAVLJE I VESELJE U VRTIĆU BAJKA
Dječji vrtić Bajka proslavio je svoj 15. rođendan. U vrtiću je vladala prava slavljenička atmosfera -djeca su pjevala, plesala, čestitala rođendan svom vrtiću Bajka – za koji tvrde da sada ide u 8. razred jer ima 15 godina.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-video-slavlje-i-veselje-u-vrticu-bajka.html

Varaždinske vijesti, 20.06.2013: VARAŽDINCI NAJBOLJI U DRŽAVI
Djeca dječjeg vrtića osvojila su 3. mjesto u kategoriji vrtića sa likovnim radom na temu Starog grada na natječaju “Volim Hrvatsku” koju organizira Hrvatska turistička zajednica . Na ovogodišnji natječaj pristiglo je 42 likovna rada i 21 literarni rad, odnosno prvoplasirani na razini županija i gradova u cijeloj Hrvatskoj. Ovaj projekt Hrvatska turistička zajednica sustavno provodi s ciljem edukacije djece i mladih za očuvanje i zaštitu okoliša, u suradnji s turističkim zajednicama županija te uz suglasnost Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/varazdinci-najbolji-u-drzavi-2013-06.html

Varaždinske vijesti, 21. svibnja 2013: VARAŽDINSKA BAJKA NAJBOLJA NA 12. OLIMPIJSKOM FESTIVALU DJEČJIH VRTIĆA GRADA VARAŽDINA
Na varaždinskom stadionu Sloboda održan je 12. olimpijski festival dječjih vrtića Grada Varaždina. Nastupila su 234 natjecatelja iz 15 varaždinskih dječjih vrtića, a svoja su umijeća pokazali u trčanju na 50 metara, skoku u dalj s mjesta, bacanju teniske loptice, trčanju u štafeti 4 x 25 metara i malom nogometu. Ukupni pobjednik je Dječji vrtić Bajka ispred Pande i vrtića u Trakošćanskoj.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/12-olimpijski-festival-djecjih-vrtica-grada-varazdina.html

Varaždinske vijesti, 07. svibnja 2013: NATJEČAJ “VOLIM HRVATSKU” DOBIO SVOJE POBJEDNIKE
Turistička zajednica Varaždinske županije nastavila je s daljnjim provođenjem projekta „Volim Hrvatsku“. Tako je u akciji  „Djeca crtaju i pišu Hrvatsku“ raspisan natječaj za dječje vrtiće i osnovne škole za najbolji dječji likovni  i literarni rad na temu „Ljepote mojeg zavičaja“. Na natječaj se prijavilo 18 dječjih vrtića i 21 osnovna škola sa područja Varaždinske županije. Među vrtićima prvo mjesto osvojio je grupni rad djece iz Dječjeg vrtića „Bajka” iz Varaždina.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/natjecaj-volim-hrvatsku-dobio-svoje-pobjednike.html

Varaždinske vijesti, 23. travnja 2013: EKO PARTY MALIŠANA POVODOM DANA PLANETA ZEMLJE
U sklopu eko projekta vrtića Djeca – čuvari prirode i kampanje Zelena čistka – jedan dan za čisti okoliš, mališani iz Bajke su tijekom godine brinuli o okolišu i prirodi te su tako učila kako pravilno razvrstavati otpad, štediti energente, učila su o obnovljivim i neobnovljivim izvorima energije, kako brinuti o čistoći prirode, o biljkama i životinjama, o reciklaži papira i drugim eko temama .
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/foto-eko-party-malisana-povodom-dana-planeta-zemlje.html

Varaždinske vijesti, 19. svibanj 2012.
Više od 300 mališana vrtićke dobi promoviralo je olimpijski duh na 11. Olimpijskom festivalu dječjih vrtića Grada Varaždina, u organizaciji Zajednice športskih udruga Grada Varaždina, koji se održao na varaždinskom stadionu Sloboda. Iako je na prvom mjestu bilo promoviranje olimpijskog duha uz slogan „važno je sudjelovati“, pobjednika je moralo biti. Najviše spretnosti i vještine pokazali su tako mališani iz DV Bajka („Tigrići“) koji su bili ukupni pobjednici i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.
http://varazdinske-vijesti.hr/skolstvo/djecji-vrtic-bajka-dao-najvise-prvaka.html