DJECA – DJECI. DRVO POSADI – PRIRODU NAGRADI!

Petak, 28. 12. 2018.

Dječji vrtić „Bajka“ zajedno sa svojim partnerom – tvrtkom Astra Zeneca d.o.o , 06.11.2018 , inicirao je ekološku akcija u Gradu Varaždinu , pod sloganom „Djeca – djeci: Drvo posadi, prirodu nagradi!“. Akciji su se odazvali i  zamjenici gradonačelnika, Zlatan Avar i Sandra Malenica te pomogli djeci u sadnji bilja.

Riječ je o sadnicama i ukrasnom bilju koje je tvrtka Astra Zeneca d.o.o donirala Dječjem vrtiću „Bajka“, a budući da vrtić već ima estetski i hortikulturalno uređen okoliš, dječji vrtić Bajka, odlučio je veći dio donacije proslijediti Gradu Varaždinu za uređenje okoliša dječjeg vrtića i škola kojima je Grad osnivač.

Cilj navedene ekološke akcije bio  je potaknuti socijalnu osjetljivost najmlađih generacija za brigu o lokalnoj zajednici, prirodi te međusobnu suradnju gradskih i privatnih ustanova kao dobrih partnera koji zajedno rade za dobrobit djece grada Varaždina.

U dvorištima dječjih vrtića Bajka, Koprivnička, Gortanova  i Aleja  te u dvorištu VI. osnovne škole Varaždin, uz pomoć djelatnika Parkova,  posadilo se ukupno 37 sadnica i ukrasnog bilja.

Varaždinske vijesti – objava + galerija

HRT – snimka

VTV – snimka

Večernji.hr – objava + galerija

Evarazdin – objava + galerija