Međunarodni eko vrtić u Varaždinu i službeno podigao zelenu zastavu

Ponedjeljak, 09. 06. 2014.

U četvrtak, 05.06.2014. godine dječji vrtić Bajka je nakon provedenih više od 100 eko aktivnosti sa svom djecom – polaznicima dječjeg vrtića Bajka, nakon nekoliko održanih akcija čišćenja Varaždinskih šuma i površina  i nakon djelovanja na ekološkoj svijesti više od 200 djece i 400 roditelja i službeno potvrdio svoj status međunarodnog eko vrtića te uz pomoć mališana i ravnateljice Jadranke Stanković podigao zelenu eko zastavu.

Djeca iz odgojnih skupina Točkice, Lavići, Ježići, Sunčeka i Zvjezdice pripremila su za uzvanike prigodan program u kojem su pokazala svoje ekološko djelovanje i znanje – plesao se folklor kroz koji smo se prisjetili tradicije, pjevala se eko himna “Kad se otpad iskoristi, svijet više nije isti” i recitirao se kodeks eko vrtića Bajka kroz koji su mališani predložili svoje ideje za spas naše Planete.

Nakon programa , djeca su zajedno sa koordinatoricom programa Biljanom Stankovićsvojim odgojiteljicama podigli zelenu zastavu te pripremili izložbu igračaka od otpadnih materijala i tako pokazali kako se može iskoristiti i reciklirati otpad.